Konut kredisi alacak vatandaşlara önemli bir duyuru kamu bankaları tarafından açıklandı. Geçtiğimiz haftalarda kamu bankalarından Ziraatbank, Vakıfbank ve Halkbank tarafından kredileri faiz oranları 0,74 e kadar düşürmüştü. Kamu kredisi kullanacak olan vatandaşlar 180 ay vade ile kredi  kullanabiliyorlar. Yeni değişikliğin ardından konut kredisi vade oranları ve faiz oranı değişti. 2 Haziran 2020 tarihinde hayata geçirilen avantajlı konut kredisi paketinin ikinci el konutlar için kullanılabiliyor.

KONUT KREDİSİNDE YENİ FAİZ ORANLARI NEDİR?

Kamu Bankası ev kredisi faiz oranları yeni açıklanan rakamlara göre 0,79 olarak verilebilecek. 0,05 oranındaki faiz artışının yanı sıra vade oranları da 180 ay iken yeni düzenlemeden sonra 120 aya kadar düşürüldü. daha önce 15 yıl Kredi kullanılabiliyor iken yeni düzenleme sonrasında 10 yıl vade olabilecek. Yapılan açıklamalara göre ikinci el konutların yerine 0 konutlara daha cazip hale getirmek için düzenleme yapıldığı ifade edildi.

Ödemesiz dönem sona erdi.

Konut kredisinde 12 ay boyunca geri ödeme yapılmadan Kredi kullanılanılabilecek paketlerde düzenleme yapıldı. İkinci el konut kredilerinde 1 yıllık geri ödemesiz dönem tamamen sona erdi. Yapılan düzenlemelerin Konutlarda ilk defa satın alan vatandaşın bir önceki yılın aynı ayına göre % 52 artış sağlandığı ifade edildi. İstanbul ilinde toplam konut satışları oranında ikinci el konut alanların sayısı yüzde yetmiş birini oluşturuyor. Sıfır ev almak isteyenler için kredi oranları daha cazip hale getirilmesi hedefleniyor.