Ülkemizde faaliyetlerine devam eden onlarca banka neredeyse her gün yüzlerce kişiye kredi vermeye devam ediyor. Verilen krediler kişinin çalıştığı meslek, sigorta ücretleri ve sigorta yatırma primlerine göre değişiklik gösterirken kredi çeşitlerinde göre de farklılık gösterilmektedir. Örneğin konut kredileri için bankalar daha düşük faiz oranları ile kredi vermeye çalışmaktadır. Çünkü konut kredilerinde kişiler aldıkları krediler için evlerini gösterdiğinden dolayı banka alamadığı kredi borçları için evi ihale (açık artırma) yolu ile satışa koymaktadır. Vatandaşlar yüksek faizli kredilerden şikayetçiyken müjdeli bir haber geldi.

%10'un Altına İnecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında konut kredilerinde uygulanan faiz oranının %9'un altına inmesi gerektiğini duyurmuştu. Yeni yapılan açıklamaya gör Başbakan Yardımcısı bankaların zora sokulmaması gerektiğini ama konuk kredilerinin faizlerinin %10'un altına inmesi gerektiğini duyurdu

Şuan için bankalar ile görüşmeler nasıl devan ediyor, vatandaşların tepkisi nasıl her hangi bir bilgi yok ancak bankaların aldığı yüksek faizden kimsenin memnun olmadığı görülmektedir. Özellikle konut kredileri gibi bankaların borçları alamama durumlarının olmadığı kredi çeşitleri için mutlaka düşük faizde kredi verilmesi gerektiği ön görülmektedir. Ev almak isteyen kişi borçlarını ödemediği takdirde banka kişinin evini satarak zararını buradan karşılamaktadır. İlerleyen günlerde yapılan görüşmeler ve açıklamalar konusunda sizleri bilgilendireceğiz.