Kısa çalışma ve personel istihdam paketi Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülerek TBMM genel kurulunda kabul edildi. Türkiye'de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görülen koronavirüsün ekonomik etkilerine yönelik hemen bazı tedbirler alınarak kısa çalışma ödeneği devreye alındı. Türkiye genelinde faaliyetlerini ara veren işletmelerde çalışanlara verilen kısa çalışma ödeneğine başvurular online olarak gerçekleştirildi. Başvuru değerlendirmesindeki geçen sürelerde ortadan kaldırılarak, ihtiyaç sahiplerine bir an önce ödemelerin gerçekleşmesi adına çok önemli bir başarı elde edildi.

İSTİHDAM PAKETİ TBMM'DE ONAYLANDI!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kısa çalışma ödeneği için yeni bir gelişme daha yaşandı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir kanun tasarısı sunuldu. Bu tasarıda kısa çalışma ödeneğinin uzatılması isteniliyor. Yeni normalleşme alımları kapsamında bazı düzenlemeler de yer alan pakette istihdama yönelik de bazı önemli adımlar atılacak. Süreli sözleşmeli istihdamlara bazı düzenlemeler yapılacak. Personel istihdam paketi de Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülerek onaylandığı açıklandı.

KISA ÇALIŞMA ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatırılacak? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin tamamlanacağı müjdesini verdi. Bu bağlamda Temmuz ayı işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödemesi 27 Temmuz tarihinden itibaren hesapları yatırılacak. Ödemeler T.C. Kimlik numarasının son haline göre gerçekleştirilecek. T.C. Kimlik numarasının son hanesi 0-2 olanlar 20 Temmuz, 4-6 olanlar 28 Temmuz, 8 olanlar ise 29 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecektir. Kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor