Resmi Gazete 31 Ağustos 2020 tarihli kararına göre kısa çalışma ödeneği 2 ay daha uzatıldı. Cumhurbaşkanı kararı şu şekilde açıklandı.

Yeni tip Corona virüsünün zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma süresi uzatılması hakkındaki karar yürürlüğe konmasına karar verildi. 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunun geçici 23. Maddesi gereğince süre uzatılması uygulaması gerçekleştirdi. İlgili kanunun geçici 23. Maddesinde belirtilen çerçevede pandemi olarak ilan edilen Covıd-19'un etkileri zorlayıcı sebep nedeniyle 30 Haziran 2020 tarihine kadar kısa çalışmaya başvuru yapmış kişilerin verilen ödenekler kanunun ikinci maddesi uyarınca uzatıldığı açıklandı.

YENİ BAŞVURU ALINACAK MI?

Daha önce başvuru yapan işyerleri ve çalışanlar bu süre uzatımından yararlanacaklar. Yeni bir başvuru alınmayacak. 30 Haziran 2020 gününe kadar başvuru yapan işyerlerinde çalışan işçilere ödemeler yapılacaktır. 31 Ekim 2020 tarihine kadar aylık olarak daha önce belirtilen ıban numaralarına ödemeler yapılacak.