Dün akşam yapılan açıklama ile gündeme son dakika olarak düşen haberlere göre pek çok kamu kurumunun hissesi varlık fonuna devir edildi. Peki Kanun Hükmünde Kararnameler ile hangi kurumlar varlık fonuna devir edildi.

Varlık Fonuna Devir Edilen Kurumlar

%100 hissesinin T.C. Başbakanlık Hazinesine ait olan Ziraat Bankasının hisseleri varlık fonuna devir edildi. Yine BOTAŞ, TPAO, Borsa İstanbul'da varlık fonuna devir edildiği gibi ülkemizde yaygın olarak kullanılmakta olan Posta, Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT)'nin hisseleri de varlık fonuna devir edildi. Yine kamu bankası olarak bilinen Halk Bank'ında hissesinin varlık fonuna verileceği öğrenildi.

Yine yukarıda adı verilmiş kurumlardan hariç olarak uydu yayını yapan TURKSAT Anonim Şirketinin hisseleri ve Türk Telekomun'da kamuda kalan az bir hissesi de Varlık Fonuna devir edildi.

Türkiye'nin en çok kullanılan hava yolu şirketi ve dünyanın da önde gelen markası olan Türk Hava Yollarının'da kamuya ait olan %50'ye yakın hissesi varlık fonuna devir edildi. Türkiye Cumhuriyetine ait olan ve 1983 yılından beri hizmet vermekte olan ÇAYKUR'un hisseleri de Kanun Hükmünde Kararnameler ile varlık fonuna devir edildiği duyuruldu..