Kamuda, özel sektörde çalışan hemen hemen herkesin hayali bir gün kendi işini kurmak, kendi isinolsa.com, kendin çalışsan ve kendi kazansan şeklindedir. Herkesin hayalini kurduğu bu iş yaşantısı, iş kurmak için gerekli sermayenin toplanamamasıyla yıllar boyu hayallerde kalmaya devam eder. Resmi yükümlülükler, faturalar, ödemeler, vergiler ve stopajlar gibi çok sayıda prosedürün devreye girdiği iş kurma hayali, bir de sermaye yoksa artık hayallerden öteye gidemez. Peki tüm iş fikirlerinde sermayeye mi ihtiyaç duyulur? İnsanın mesleki bilgi ve tecrübesinin bulunduğu her meslekte, ciddi sermayeler mi gerekiyor? İşte tam da bu sorulara yanıt verecek, kendi işini kurmak isteyenler için az sermayeli işler olarak adlandırılabilecek, kazançlı iş fikirleri listemizi oluşturuyoruz. Sizler de son zamanlarda gözünüze çarpan iş fikirlerini yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirseniz, listeyi güncel tutup farklı fikir bulutlarının oluşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Danışmanlık yapmak, online hizmet vermek

Mesleki herhangi bir alanda, iş süreçlerinin yönetimi, projenin ayağa kaldırılması, çalışma şekillerinin düzenlenmesi ya da fazlası... Bilginizin olduğu hemen hemen her alanda online danışmanlık yaparak, firmalardan veya işletmelerden danışmanlık bedeli tahsil edebilirsiniz. Üstelik işlerinizi online yürüteceğiniz için bu iş fikrinde bir ofise de ihtiyacınız bulunmuyor. Şahıs şirketi kurarak, evinizin bir odasını çalışma için elverişli hale getirip, burayı ofisiniz olarak gösterebiliyorsunuz. Bu bağlamda danışmanlık işi kurmak, freelance iş yapmakla ortak özellikler içeriyor diyebiliriz.

Freelance tasarımcı, yazılımcı, rapörtör ya da satış danışmanı olabilirsiniz

Dijital medyanın ilerlemesiyle beraber artık freelance işler oldukça ilgi görür bir hale geldi. İşlerini nitelikli, serbest çalışan kişilere yaptırmak isteyen işverenlerin ve işletmelerin sayısı günden güne artıyor. Üstelik bu iş modelinde isterseniz şahıs şirketi açarak müşterilerinize faturalarını kesebilir, isterseniz sizin yerinize fatura kesen aracı kuruluşlarla da tamamen yasal bir freelance çalışan olabilirsiniz.

Yaşam koçluğu yapmak

İş planlamaları, özel hayata dair yaşanılanların analiz edilip yaşam planlamalarının gerçekleştirilmesi, problem çözme becerisi ve muhakeme yetenekleri yüksek bir insan iseniz; yapabileceğiniz işlerden bir diğeri de son dönemlerde oldukça popüler olan mesleklerden biri olan yaşam koçluğunu yapabilirsiniz. Belirli sertifikaları edinip, kendinizi tam anlamıyla yetiştirdiğinize inanıyorsanız, yine online olarak yaşam koçluğu yapabilir, para kazanabilirsiniz.