Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre kamu kurumlarında esnek çalışma sistemine geçiş yapıldı. Buna göre kurumlarda işlerin aksatılmaması şartı ile; yeteri kadar personel bulundurulması, işleyişe göre evden çalışılması ya da nöbet sistemine göre kuruma gelinmesi, kamu çalışanın gelmediği zamanlarda idari izinli sayılmasına karar verildi.

7 MADDELİK EK ÖNLEM;

27 Mart 2020 tarihli Koronavirüsün yayılmasını engellemek için 7 maddelik ilave tedbirler alındı. Bu tedbirlerden bir tanesi de özel sektöre yönelik esnek çalışma sistemine geçilmesinden bahsedildi. Özel sektör çalışanları için uygulama nasıl olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

İlgili haber: Alınan yeni kararlar

ÖZELDE ESNEK ÇALIŞMA;

Esnek çalışma modelleri yürütülen hizmetin alanına göre farklılık gösterebilir. Evden çalışma (home office) çalışma saatlerinde belli bir zaman dilimine bağlı kalmadan toplam çalışma süresini sabit tutacak şekilde mesai saatlerini değiştirme ya da çalışan sektöre göre o gün bitirilmesi gereken işin tamamlanmasından sonra işi bırakma yöntemleri uygulanabilmektedir. Şirketlerin çalışma mesaileri başkama ve bitirme saatleri farklılık göstermektedir.

Çalışma modelinde işi aksatmayacak bir şekilde yöneterek bir model seçilebilir. IT faaliyeti yürüten sektörlerde evden çalışarak işe uzaktan bağlanıp çalışmayı seçebilirler. Bir çok firma Koronavirüs nedeniyle dünya genelindeki çalışanlarını evden çalışmaya devam etmeleri çalışma modellerine geçiş sağlandı.

Editör: TE Bilisim