Son zamanlarda taşeron işçilerin özlük ve maaş haklarına ilişkin iyileştirme gündemdeki yerini koyarken. Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile kamu işçilerine 13 günlük ikramiye ödemelerinin 13 Aralık’ta yapılması kararlaştırılmıştı. Buna göre işçiler bu yılın dördüncü ek ödemelerini (tediye) 13 Aralık’ta alacak. 500 bin işçiye yıllık en düşük brüt ödeme 4 bin lirayı geçmesi bekleniyor. İşçilere ödenecek olan tutarlar ve maaşlara göre miktarlar haberin devamında yer alıyor.

Ne Kadar Ödenecek?

Tediye tutarları işçi maaşlarına göre değişmekte olup asgari ücretle çalışan bir taşerona 792 TL ödenirken maaşı 2 bin 900 TL olan işçiye 898 TL, maaşı 3 bin olan işçiye 928 TL, maaşı 3 bin 100 TL olan işçiye 960, maaşı 3 bin 200 TL olan işçiye 991 ve son olarak maaşı 3 bin 300 TL olan işçiye ise bin 22 TL ödeme yapılmaktadır. Faruk Erdem’in haberine göre işçilere ödenecek olan miktarlar şu şekilde hesaplanıyor.,

Bu hesaba göre ise işçilere ödenecek olan miktarlar da değişlik göstermekle birlikte ödenecek tutarlar şu şekilde belirleniyor.

Ne Zaman Ödenecek?

Kamu işçilerine her yıl 52 gün aralıklar tediye ödemeleri yapılmakta olup 4 taksitte gerçekleştirilen ödemenin son taksiti aralık ayında ödenecek. Binlerce taşeron ve kamu işçisinin gözü kulağı tediyelerin yatırılma tarihinde olup bu tarih 13 Aralık 2019 olarak belirlenmişti.