Günümüzde yaşanılan Covid-19 salgın hastalıktan dolayı 3 kamu bankası tatil destek kredisi vereceğini resmi siteleri üzerinden duyurdu. Havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapan kişilere destek verilecektir. Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank tarafından "Tatil Destek Kredisi" adı altında kredi verilmektedir.

KAMU BANKALARINDAN TATİL KREDİLERİ;

Halkbank Tatil Kredisi Başvurusu

Halkbank BES müşterileri 10.000 TL' ye kadar 36 ay vade ve 6 ay geri ödemesiz tatil kredi desteği vermektedir. Halkbank ile anlaşmalı olan acenteler aracılığı ile bu imkandan faydalanabilirsiniz. Kredi tutarının %80'i konaklama bedeli, %20'si ise tatilde ekstra harcamalarınız için verilmektedir. Kullanacağınız kredinin birinci kredisi acente, ikinci kredisi ise banka tarafından karşılanarak taksit ödemeleriniz 9. ayda başlatılacaktır. Bu doğrultuda aylık kredi faiziniz de %0,67 oranı olarak belirlendi.

Ziraat Bankası Tatil Kredisi Başvurusu

Ziraat Bankası ile anlaşmalı olan tatil acentelerini tercih ederek bu imkandan faydalanabilirsiniz. Başvuru yapan kişilere konaklama için 8.000 TL, 2.000TL' de tatil de yapacağı harcamalar göz önüne alınarak 10.000 TL kredi desteği verilmektedir. 6 ay geri ödemesiz ve 36 vade imkanı ile tatilcilere destek sağlanacaktır. Başvuru yapmak isteyen müşteriler acentelere giderek kredi imkanından faydalanmak istediğini söyleyebilir. 72 saat içerisinde kredi onayı banka tarafından verilerek %20’ si müşterinin hesabına yatırılmaktadır.

VakıfBank Tatil Kredisi Başvurusu

Vakıfbank ile anlaşmalı olan acenteler aracılığı kredinizi elde edebilirsiniz. Aynı zamanda maaş aldığınız bankayı veya BES'i seçerek banka tercihinde bulunmalısınız. Eğer başvurunuz onaylanır ise 72 saat içerisinde hesabınıza bankadan 10.000 tatil destek kredisi yatırılacaktır. Ayrıca 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vade imkanı ile kredi kullanan müşterilere harika bir tatil imkanı sunulmaktadır.