208 yılında tamamlanan taşerondan kadroya geçiş sürecinin tamamlanmasının ardından, 900 bin kişi sürekli işçi statüsünde nisan ayından beridir görev yapmaya başladılar. Kamuda taşeron sisteminde KİT'ler için çözülmeyen bazı sorunlar bulunmakta. KİT işçileri de bir an önce kadroya geçmek istemekteler. Bununla birlikte kamuda sürekli işçi statüsüne geçen işçiler için bazı mali haklarında düzenlemeler yapılmıştı.

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN ÖDENİR?

6772 sayılı kanun ile yapılan kamu işçilerine tediye ikramiye ödemeleri 4 taksit halinde yapılıyor. Buna göre 52 günlük tediye ödemelerinde ilk taksit ocak, diğer ödemeler ise Haziran, Ağustos, Eylül ve Aralık aylarında yapılmakta. 2018 yılı Nisan ayından itibaren ikramiye ödemelerii ilk taksit ödemeleri alamadılar. Bu sebeple işçilere 39 günlük ikramiye ödemesi yapılacak. Yapılacak ödemeler için tarih belli oldu. Son taksit 7 Aralık tarihinde ödenecek.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Yapılacak ödemelerin en az 591 Tl olması bekleniyor. Aralık ayında maaşlara gelen vergi dilimi nedeniyle bir önceki taksitlerden daha az ödeme olması bekleniyor. Ücreti fazla olan işçiler daha fazla ikramiye ödemesi alacaklar. Buna göre Brüt ücreti 3 bin 500 tl olan işçi 1.016 tl ilave tediye ödemesi alacak.

İŞİN OLSA