Kadro Alan Taşeron İşçiyi Sevindiren Bir Karar Açıklandı.

Taşerondan kadroya geçen işçilere yönelik olarak kadro alırken imza atılan feragatnamenin iptaline yönelik bir yargı kararı paylaşıldı. Güvenlik İş Sendikası'nın yaptığı açıklamaya göre 696 sayılı KHK kapsamında gerçekleştirilen kadro değişikliğinde imzalanan feragatin geçerli olmadığı konusunda yargı kararının olduğu ifade verildi. Bilindiği gibi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2017 Aralık ayında başlatmış olduğu kamu kurumlarındaki taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna 4D'ye geçirilmesi ve kamudan taşeron tamamen kaldırılması ile ilişkin 696 sayılı KHK için sonraki zamanlarda tartışma konusu olan alt işveren ile imzalanan bir feragat sözleşmesi imzalanması ile ilgili yeniden gündeme gelmişti.

TAŞERON İŞÇİYİ SEVİNDİREN KARAR! FERAGAT GEÇERLİ DEĞİL;

Taşeron işçinin daha önceki işverenden herhangi bir tüm haklarının feragat etmesi ile ilgili sözleşmesi imzalaması şartı koşuldu ifade edildi. Sendika tarafından yapılan açıklamada sürekli işçi kadrosunda geçiş yapacak işçiler için "bu sözleşmeyi imzalamaması için duyuru yaptıklarını ifade ettiği. Fakat bazı işçilerin baskıyla, kandırma yoluyla ve özgür iradeleri dışında bilmeyerek imza attığı" ifade edildi. Bu konuda 696 sayılı kanun kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçiş yapanlara sözleşmesinin geçersizliği için bir dava açıldı. Açılan davada ilk derece mahkemesi çalışan aleyhine verdiği. Karar Bölge adliye mahkemesi nezdinde imzalayanın serbest iradeye dayalı olarak feragatin söz konusu olmadığı ifade edildi. Kastamonu ilinde üniversitede çalışan işçinin toplu iş sözleşmesi alacaklarının ilgilendiren karar aşağıda belirtilmiştir.

İŞÇİYE 1000 TL ZAM GELDİ;

Taşeron işçilere bir sevindirici haber de Urfa ilinden geldi. Urfa Bozova Belediyesi Hür Belediye İş Sendikası ile yaptığı sözleşmeye göre işçilerin maaşlarına %45 oranında artış gerçekleştirildi. Bozova Belediye Başkanı yaptığı açıklamada hür belediye sendikasına bağlı işçiler ile ilgili yapılan sözleşmeden tüm imkanların zorlandığını ve bin lira gibi maaş artışı gerçekleştirildiği ifade edildi.

İŞİN OLSA