Bilindiği üzere özel sektör ya da kamu kurumlarında istihdam etmekte olan personeller belirlenmiş prim gün sayısını doldurup yaşını beklemekte ve yaşı da geldikten sonra dilekçe vasıtası ile emekli olabilmektedir. Ancak emekli olduktan sonra çok sayıda kişinin evini geçindiremediği gerekçesi ile çalıştığı bilinmektedir.

Türkiye'de emekli olduğu halde çalışmaya devam eden emekli sayısı kaçtır? Kaç emekli çalışıyor? Sorularının yanıtı merak ile beklenirken Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden konu hakkında önemli bir açıklama geldi ve kaç emeklinin çalıştığı duyuruldu.

ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI

Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden yapılan açıklama da emekli olduğu halde evini geçindiremediği gerekçesi ile 420 bin emeklinin çalıştığı ve 18 bin emeklinin de halen iş aradığı belirtildi. Tabi bu 420 bin emeklinin resmi sayılar olduğu bilinmekte olup birde resmi kayıtlar da olmayan ve çok sayıda emeklinin daha çalıştığı tahmin edilmektedir.

Emekli olan kişiler zaten maaş aldığından dolayı daha uygun fiyatlara pek çok iş yerinde istihdam etmeyi kabul etmektedir. Bu yüzden gençler genel olarak çalışan emeklilerin kendilerinin önünü kapattığını beyan etmektedir. Hükümet emeklilerin geçim sıkıntısı yaşamaması için çalışmalara devam etmekte olup ilerleyen yıllarda çalışan emekli sayısının en aza indirilmesi için çalışmalar sürmektedir.

TÜM EKONOMİ HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ