Nüfusu 500 bini aşan illerin Büyükşehir olması Büyükşehir düzenlemesi ile gerçekleşmeye başlıyor. Nüfusu 500 bini geçen toplam 12 il Büyükşehir olacak. Peki hangi iller  Büyükşehir kapsamına girecek.

Yerel yönetimlerle ilgili Yapılacak olan son düzenleme ile birlikte ülkemizde Büyükşehir olacak illerin sayısı artacak. yerel yönetimlerle ilgili Yeni düzenlemede sonra gelinirken,  yapılacak olan son çalışmalarla birlikte Büyükşehir sayısının da arttırılması planlanıyor. Bu konu ile ilgili çalışmaların sürdüğü ve yapılacak olan düzenlemeyle nüfus yoğunluğunun 500 binden fazla olan iller için Büyükşehir statüsünün geleceği belirlendi.Bun göre; 12 İl Büyükşehir olacak.

Sözcü'nün yapmış olduğu habere göre, nüfus kriteri üzerinde yapılan çalışmalar yürütülüyor. Böylece  nüfus çoğunluğu 500 binden fazla olan iller artık Büyükşehir statüsüne alınacak. Diğer gerçekleşecek olan  çalışmada ise duyurusu 300 bini geçmiş olan illerin Büyükşehir olması yönünde hazırlıklar var. Yapılan bu düzenleme eğer kabul edilirse Büyükşehir sayısı toplam 58 olabilecek.

HANGİ İLLER BÜYÜKŞEHİR OLACAK?

Nüfus kriteri olarak 500 Bin  kabul edilirse Ağrı, Afyonkarahisar, Adıyaman, Çorum, Batman,  Sivas, Tokat, Elazığ, Zonguldak, Osmaniye, Kütahya ve son olarak  Çanakkale  yeni büyükşehirler arasına girmiş olacak.