Her geçen gün işsizlerin artması ve azalması konusunda Türkiye'de yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken her sene milyonlarca kişi işsiz kalmaya devam edip işsizlik ödemesi almak için gerekli araştırmalarını yapmaya devam ediyor. Yeni yayımlanan gelişme de geçen sene işsizlik ödemesine toplam 2 milyon kişinin başvuru yaptığı öğrenildi. Rakam dudakları uçuklattı. Peki işsizlik ödemesini almak isteyenlerin nereye başvurması gerekiyor, kimler alabilir, hangi şartları sağlamak gerekmektedir

Hangi Şartlar Sağlanmalıdır?

İşsizlik ödemesi her işten çıkana verilmemektedir. Bazı şartları adayların yerine getimresi gerekmektedir. Buna göre işsizlik ödemesi alabilmek için son 120 gün hizmet akdine tabi olmak ve son üç yılda en az 600 gün süreyle işsizlik sigortası primi ödemiş olmak gerekiyor. Eğer üç yıl içerisinde 600 gün süre ile sigorta primi ödenmediyse adayın işsizlik maaşı alması sağlanamamaktadır. Yine işsizlik maaşından yararlanması için adayın 120 gün geçmeden başvurusunu yapması gerekiyor. 120 gün süresi geçerse işssizlik maaşı verilmez.

Başvurular Nereye Yapılır?

Eğer üç yıl içerisinde 600 günlük sigorta primini doldurduysanız ve en son yatan sigorta primi ile başvuru yapacağınız tarih arasında 120 günlük süre dolmadıysa hemen İŞKUR'a giderek müracaatlarınızı yapabilirsiniz. Yaptığınız başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından hazine aracılığı ile belirli tutarda işsizlik maaşı ödemesi alırsınız. Fakat şartları sağlamıyorsanız işsizlik maaşı ödemesi almaya hak kazanamazsınız.