Türkiye 11 Mart tarihinden bu yana corona salgını ile mücadele etmeye devam ederken bir çok şirket ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşamaktadır. Öyle ki yaşanan sorunların artmasından sonra işsizlik rakamlarında bir artış oldu ve pek çok kişi işsizlik maaşına başvuru yaptı. Peki işsizlik maaşı ödemelerinin süresi uzatılacak mı? Cumhuriyet Halk Partisi CHP tarafından hükümete yapılan çağrıda işsiz vatandaşların arttığı, ekonomik alanda güçlüklerin yaşandığı ve işsizlik sürelerinin uzatılması talep edildi. Peki talep onaylanacak mı, işsizlik maaşının süresi uzatılacak mı?

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR SÜRE YATIYOR?

İşsizlik maaşı için şu anda 600 günlük sigorta primi ile başvuru yapan kişilere 180 gün, 900 prim günü ile müracaat edenlere 240 gün ve 1080 gün ile üzerinde sigorta primi ile işsizlik maaşı ödemesine başvuru yapan kişilere toplam 300 gün boyunca devlet yatırılan sigorta priminden maaş ödemesi gerçekleştirmektedir.

SÜRE UZATILACAK MI?

İşsizlk maaşı ödemeleri şu anda 180 günden başlayarak 300 güne kadar yatırılmaktadır. CHP tarafından hükümete yapılan çağrıda işsizlik maaşı ödeme süresinin uzatılması talep edildi fakat şu anda resmi bir açıklama yapılmadığından dolayı bilgi bulunmamakta olup incelemeler devam etmektedir. Eğer hükümet ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından incelemeler olumlu olursa işsizlik maaaşı alan kişilerin daha uzun bir süre maaş alması sağlanabilir.

Sizce süre uzatılmalı mı? En az kaç gün ödenmeli?