İşsiz ve emekliler ücretsiz olarak faydalanabilecekler!

Türkiye sosyal sigortalar mevzuatına göre sağlık uygulamalarında vatandaşlara pek çok dünya ülkesine göre daha başarılı bir şekilde hizmet etmektedir. Bilindiği gibi çalışanların sağlık imkanlarından faydalanabilmeleri için gerekli olan şartlardan bir tanesi prim ödemelerinin gerçekleştirilmesidir. Fakat bazı vatandaşlar bu prim ödemeleri koşulunu sağlamadan da sağlık imkanlarından ücretsiz olarak faydalanabilirler.

KİMLER ÜCRETSİZ OLARAK FAYDALANABİLECEK?

Dul, yetim aylığı ve malullük maaşı alanlar, emekliler, son 3 yıl içerisinde prim ödemelerinde 600 gün ödemesini tamamlamış ve işsiz olan vatandaşlar, sağlık sigortası şartları taşımaları ile ücretsiz bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler. Bilindiği gibi son olarak 2012 yılında yapılan mevzuat düzenlemelerinden sonra ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek olan kişiler Bu şekilde değişmiştir.

Çalışanların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için gerekli olan şartlardan bir tanesi işveren tarafından genel sağlık primlerinin ödenmesi isteniyor. Prim ödemelerini gerçekleştirilen kişilerin herhangi bir durumda işsiz kalmaları durumunda da devlet tarafından bazı bazı güvenciler sağlanıyor. Fakat bu hizmetten yararlanabilmek için gerekli olan şartlar bulunuyor. 600 gün prim ödemesinin gerçekleştirilmesi ve bu durumda sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği 180 gündür.

Emekli vatandaşların herhangi bir prim ödemesi ya da ekstra bir ödeme gerektirmeden ücretsiz olarak saran sağlık hizmetinden faydalanabiliyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan malullük, yaşlılık maaşı alanlar da bu imkanlardan ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor. Gelişmeleri anında öğrenebilmek için işin olsa sosyal medya sayfalarını takip etmeyi unutmayınız.

İŞİN OLSA