Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Türkiye İş Kurumu kamu ve özel kurumlarda iş arayan vatandaşların istihdamları artırmasına yönelik olarak çalışmalar yürütüyor. İŞKUR vatandaşların çalıştıkları süre boyunca bazı güvencelerde sağlıyor. Bunlardan bir tanesi işsizlik ödeneğidir. Çalışanın kendi kusurları olmadığı durumlarda işsiz kalanlar için işsizlik ödeneği verilmektedir

İŞKUR DESTEĞİ;

Yeni iş arayışında bulunan kişiler için de eğitici kurslar açılmaktadır. Bu kurslara katılan vatandaşlara cep harçlıkları ödemektedir. Vatandaşlar, bu ödemelerden nasıl yararlanabilirler. Bu konuyu için olsa okuyucularına aktarmak istiyoruz. Koronavirüs salgını ile birlikte işyerine ara veren işletmeler için kısa çalışma ödeneği işletildi. Ücretsiz izin ödemeleri yapıldı. Bu ödemelerden yararlanmak isteyenler İŞKUR'a başvuru yapmak şartları bulunuyor. İŞKUR'dan sağlanan diğer bir destek ise meslek edindirme eğitim kurslarıdır. Bu eğitim kurslarında istihdam garantisi de verilmektedir. Birçok sektörde verilen eğitimler sonucunda adaylar iş sahibi olabilmektedirler. Programa katılanlar 26 günlük sürede toplam 2870 TL'ye kadar ödeme alabilmektedirler. Kurs süresi 160 gün olanlar için ise 4 bin 800 TL'den başlayan oranlarda ödeme almaktadır. İŞKUR bu vatandaşların sağlık primlerini de ödenmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Aile çalışma sosyal hizmetler Bakanlığı İşkur kayıtlı olmak.

Yaş şartlarında en az 15 yaşını doldurmuş olmak.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emeklilik malullük ya da yaşlılık aylığı almıyor olmak başı yapacağım meslek dalına gerekli özel şartlarına sahip olmak.

Daha önce katılmış olduğu programlardan kendi kusurlarını nedeniyle çıkarılmamış ya da herhangi bir yaptırma çaktırma almış olmak gerekmektedir.

Başvurular ve tüm detaylar için https://iskur.gov.tr/ linkini yeni tarayıcıdan açabilirsiniz.

İŞİN OLSA