Ülkemizde bilindiği üzere devlet kurumlarında yüz binlerce işçi çalışmaktadır. İşçilere asgari ücretten yüksek maaş verilmekte genel olarak ise 4 bin TL ve üzerinde maaş verildiği görülmektedir ki kuruma göre bu tutarın 6 bin TL'yi dahi geçtiği görülmektedir. Buna göre işçilere maaşlardan ziyade olarak sosyal haklar, imkanlar ve ilave tediye ödemeleri yapılarak imkanlarının artırılması amaçlanmaktadır. Yılda 4 defa verilmekte olan ilave tediye ödemelerinin son ödeme tarihi duyuruldu. Peki 2020 yılının sonuncu ilave tediye ödemeleri ne zaman yapılacak, tarih nedir?

14 Aralıkta İkramiye Verilecek?

Kamuda devlet işçisi olarak 4/d statüde istihdam etmekte olan devlet işçilerine son tediye ödemesi 14 Aralık tarihinde yapılacaktır. Buna göre 14 Aralıkta ilave tediye ödemesinin son parçası ödenecek olup işçilere hali hazırda yılda geriye kalan 3 ikramiye ödemesi daha yapılmıştı. Peki işçilere ne kadar tediye ödemesi yapılacak?

İkramiye Ne Kadar Verilecek?

2020 yılı için işçilere en düşük 922 TL'lik tediye ikramiyesi verilmekte olup bu ödeme en düşük maaş ile çalışan işçiye verilmektedir. Alınan maaşa göre tediye ödemeleri artmakta olup 4 bin TL maaş alan bir işçi 1239 TL, 6 bin TL maaş alan bir işçi ise 1858 TL ikramiye tediye ödemesi alacaktır. Yan, 2020 yılı için belirlenen tediye rakamı 922 TL'den başlamakta ve 1858 TL'ye kadar yükselmektedir. Devlet işçilerine verilecek olan son tediye ödemesinin resmi tarihi ise 14 Aralık 2020 olarak duyurulmuştur.