Ülkemizde kamu kurumlarında istihdam etmekte olan işçilere yılda 4 kere ilave tediye ödemeleri yapılmaktadır. Tediye ödemeleri maaşlara göre değişiklik göstermekte olup bugün ilk ödemeler resmen gerçekleştirildi ve müjdeli haberi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu. Peki ilave tediye ödemelerinde ne kadar ödeme yapıldı, ikramiyeler ne kadar?

Ne Kadar İkramiye Verildi?

İlave tediye ödemeleri 2 bin 478 TL'ye kadar artmaktadır. İlgili tutarlar işçilerin aldığı maaşlara göre değişiyor. Yani kamuda asgari ücret ile çalışan ya da 7 bin TL maaş ile çalışanda olduğu için kim ne kadar maaş alıyorsa ona göre ikramiye ödemeleri yapılmaktadır.

Tüm İşçilere Verildi Mi?

Kamuda işçi olarak istihdam eden 700 bin kişiye ilave tediye ödemeleri yapıldı. Pandemi sürecinde çalışsın, çalışmasın, uzaktan çalışsın ya da yüz yüze çalışsın fark etmeksizin herkesin banka hesaplarına tediye ödemeleri yatırıldı. Belediyedeki işçilere bu ikramiyeler verilmiyor ya da bazı kurumlarda da verilemeyebiliyor ancak genel olarak belediyeler ya da o kurumlar kendi ikramiyelerini kendileri işçilerine verdiği için mağduriyet yaşatılmamaya çalışılıyor.