Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları bilindiği üzere bünyelerinde yüz binlerce taşeron personel istihdam etmekteydi. Çıkarılan yasa kapsamında taşeron işçilere kadrolar verildi ve taşeron firmaların büyümesinin önüne geçildi. Şu anda kamuda taşeron sistemi halen var fakat büyük ölçüde önüne geçilmiş olup. Hükümetten taşeron işçilere, kamu işçilerine müjdeli haber verildi. Buna göre kamuya geçen taşeron işçileri ve kamu işçilerine bayramdan önce ilave tediye ödemeleri yapılacak.

Ödemeler Bayramdan 2 Gün Önce

Bugün yapılan son dakika açılaması ile taşeron işçilerin kamu işçilerin ilave tediye ödemelerini ne zaman alacağı öğrenildi. Buna göre işçiler ödemeleri ne zaman alacağız derken tarihin Ramazan Bayramından 2 gün önce olduğunu öğrenmiş oldu. İşçiler Ramazan Bayramından iki gün önce olan tarih yani 24 Mayıs 2020 tarihinde tediye ödemelerini alabileceklerdir.

Ne Kadar Ödeme Yapılacak

Kamuya geçen taşeron işçiler ile kamu işçilerine ilave tediye ödemeleri yapılacak. Peki işçilere ne kadarlık ödeme yapılacak. Buna göre işçilere 913 TL'den başlayan tutar ile ödeme yapılacak ve bu tutar işçinin almış olduğu maaşa göre yükselecek.

2.943 TL    913 TL

3.060 TL    940 TL

3.500 TL    1.084 TL

4.000 TL    1.239 TL

4.500 TL    1.394 TL

5.000 TL     1.548 TL

Hemen yukarıda hangi tutarda maaş alan işçilerin ilave tediye olarak ne kadarlık ödeme alacağı belirtilmiştir. Sizlerde aldığınız maaşa göre yukarıdaki ödemelerden hangisin alacağınızı öğrenebilirsiniz.