Türkiye geneli kamu kurumlarında bilindiği üzere çok sayıda işçi çalışmakta olup bu işçilere genel anlamda asgari ücretten yüksek maaş verilmekte olup bazı kurumlarda ikramiyeler ile birlikte asgari ücretin 3-4 katı kadar maaş verildiği görülmektedir. 4/d ile çalışan kamu işçilerine her sene asgari ücret düzeyinden biraz daha fazla olmak üzere (maaşa göre değişmektedir) ikramiye ödemesi yapılmakta olup 2020 yılının son ikramiye ödemesinin ne zaman yapılacağı ve detayları belli oldu.

En Düşük 992 TL Verilecek

Buna göre 4/d ile kamuda çalışan işçilere en düşük 922 TL'lik ikramiye ödemesi yapılacak olup ilgili tutar işçinin aldığı maaşa göre değğişiklik göstermektedir. Örneğin 4 bin TL maaş alan bir işçi 1239 TL, 6 bin TL maaş alan bir işçi ise 1858 TL maaş alacaktır ve bu tutarlar örnek aracılığı ile verdiğimiz gibi maaşa göre değişmektedir.

Ödeme Tarihi Duyuruldu

İşçilere 922 TL'den başlayan ve 1858 TL'ye kadar yükselen ikramiye ödemeleri yapılacak olup ikramiyeler yılda 4 kere yapılmakta ve tediyeler dörde bölünmektedir. Son ödemenin ne zaman yapılacağına yönelik Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi ve tarih 14 Aralık olarak duyuruldu. Son tediye ödeme tarihi 14 Aralık olup işçilerin her hangi bir yere müracaat etmesine gerek olmayacak ve devamlı maaş aldıkları banka hesaplarına çalıştıkları kurumdan tediyeler ile birlikte ödeme yapılacaktır.