Devletin, iş sahibi olmak isteyenler için sağladığı 775 TL İş Arama ve Bulma desteğine dair başvuru kriterleri, başvuru süreci kimlerin nasıl başvurabileceğine dair detaylar:
Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı birimler tarafında gerçekleştirilen İş Arama ve Bulma Desteği ile vatandaşların iş sahibi olmasına yardımcı oluyor. Bakanlığın sağladığı bu destek ile iş arayan vatandaşların yol, evrak ve iş başvurusu sırasında talep edilebilecek ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla veriliyor.

TOPLAM 775 TL' Yİ BULUYOR

Toplam 775 TL’ye varan ve değişik başlıklar altında toplanan desteği alabilmek için bazı başvuru şartları bulunuyor. Bu başvuru şartlarının ilki desteği alabilmek için sosyal yardım alan vatandaşlar başvuru yapabiliyor.
İşe Başvuru/Kabul aşamasında bakanlığın sağladığı bu destek ile vatandaşların; fotoğraf, sağlık raporu, diğer belgeler gibi masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla sağlanıyor. Bu destek 1 yıl içerisinde 3 defa alınabiliyor ve değişen durumlara bağlı olarak 100 TL ile 40 TL arasında değişen miktarlarda ödeniyor. Yaptığı başvurusu kabul edilen vatandaşlar ikinci bir destek daha alıyor. Yıl içinde bir kez sağlanan bu destek asgari ücrete göre belirleniyor. 2019 yılı için başvuru kabul aşamasından sonra sağlanan iş bulma desteği ise 675 TL olarak belirtiliyor.İş başvurusundan önce ve daha sonra başvurunun kabul edilmesinden sonra sağlanan bu iki destek ile birlikte toplam yardım miktarı 775 TL’ye varıyor. Vatandaşların iş arama desteği alabilmeleri için gereken ilk koşul gelir testine girmiş olmak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alma ve gelir testine giren vatandaşlar, İş Arama ve Bulma için başvuruda bulunabilirler.

NEREYE BAŞVURU YAPILACAK?

Vatandaşlar, İş Arama ve Bulma parası için başvuruda bulunmak için ilçe Kaymakamlığı ile Aile Bakanlığı’na bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edecekler.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ VE ÇOK DAHA FAZLASI İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA