Araç alımı ve satımında önemli değişiklik gündemde!

İkinci el araba almak isterken dolandırılan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Buna göre mevzuatta araba ilanları açıklayan sitelerin herhangi bir sorumluluğu olmaması da dikkatlerden kaçmıyor. Ticaret Bakanlığından hazırlanacak olan bir yönetmelik değişikliği herkesi derin bir nefes aldıracak. Pek çok kez haberlere konu olan başkasına ait bir arabayı ilan satış sitelerine resimlerini ekleyen ve raporda alıp ortadan kaybolan bir çok dolandırıcılık olayları her geçen gün artması nedeniyle, ikinci el araç satış yapan internet sitelerinin güvenli bir alan olmasından uzaklaşmaya başladı. Satış ilanlarında internet sitenin herhangi bir sorumluluğu olması, dolandırıcılığın önlenmesi için bir çalışma başladı. Yeni bir mevzuat değişikliği gelecek.

DOLANDIRICILIĞA KARŞI ÖNLEM ALINACAK!

Konu ile ilgili Milliyet Gazetesinde Önder Yılmaz bir yazı kaleme aldı. Ticaret Bakanlığının sahte ilan dolandırıcılarına karşı aldığı önlemlerden bir tanesi TBMM'ye gelen dilekçe ile başladı. Satıcıların platformda bir değerlendirmeye ve güvenirliğe tabi tutulması olumsuzlukların giderilmesine fayda olacağı düşünülüyor.

DOĞRULAMA VE KONTROL GETİRİLECEK!

2. el motorlu kara taşıtı ticaretinin, 2. El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte şikayet edilen sitelerin sorumluluğunu arttırıcı bir düzenleme yapılması bekleniyor. Mevcut yönetmelikte ilan sitelerinde herhangi bir yükümlülük verilmediği ifade ediliyor. İlanların verilebilmesi için sitelerin Bakanlık tarafından yetkilendirilmesi, kontrol ve doğrulama gibi bazı önlemler alınacağı ifade edildi.