Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeleri devam eden İkinci yargı Paketinde infaz düzenlemesi kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde onaylanan İnfaz düzenlemesinde tutuklu ve hükümleri yakından ilgilendiren pek çok konuda düzenlemeler içeriyor. Diğer yandan ceza infaz kurumlarında çalışan personeller için iş yurtları kar payı ödemesinin ödemesini yüzde 25'ten yüzde 30 çıkartan madde de tüm cezaevi personeline ödenmesi kararı 584 TL ödeme içeriyor.

KÂRIN YÜZDE 30'U PERSONELE ÖDENECEK!

Ceza İnfaz Kurumlarında iş yurdu faaliyetler kar payları ile ilgili onaylanan düzenlemeye göre yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkartıldı. İşyurdunda görevli olan işçi, hükümlüye dağıtılan kar payları ödemesi işyurdu faaliyetinde fiilen çalışmayıp ceza infaz kurumu personeli olan kadrolu ya da sözleşmeli personel ve çalışanlara da ödenecek. Ne kadar ödeme yapılacak.

EN ÜST ÖDEME TUTARI NE KADAR?

TBMM Genel Kurulunda onaylanan işyurdu kar payı dağıtılması düzenlemesinde memur maaş kat sayısının gösterge rakamı ile çarpılması sonucu hesaplanacak.. En üst tutar 584 Tl olabilecek. Fiilen ceza infaz kurumunda çalışan personellere yıllık net ücretin yüzde 10'u geçememek üzere verilebilecek. Ödemeler takip eden bütçe yılında ve bir kere yapılacak.