Ekonomik olarak zor günler zaman zaman hepimizin başına gelebiliyor. Hastalık, eğitim, acil ulaşım gibi konular nedeniyle nakit ihtiyacı söz konusu oluyor. Köşede birikmiş para bulunmayınca da bankalardan kredi çekmek, istemeyerekte olsa bir ihtiyaç haline dönüşüyor. Bankalar tarafından daha önce planlanmamış bu ihtiyaca yönelik farklı alanlarda kullanılabilecek krediler veriliyor. İhtiyaç kredisi olarak da bilinen daha düşük miktarlı bu krediler, düşük faizle bankalardan nasıl alınır? İhtiyaç kredisi için en uygun banka hangisidir? Haberimizde ihtiyaç kredisi hakkında herşeye ve düşük faizle kredi veren bankalar listesine değiniyoruz. İşte merak edilen düşük faizle kredi veren bankalar listesi...

İhtiyaç kredisi, öngörülemeyen ihtiyaçlar için anlık olarak kredi çekecek vatandaşlara sunulan bir nakit çözümüdür. Vatandaşlara, diğer kredilere oranla acil ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla sağlanır ve miktarları düşüktür. İhtiyaç kredileri 30-45 bin TL' ye kadar ulaşabilir ve diğer kredilerden ayrılan bir diğer yanı da belirli bir harcamaya yönelik olmamasıdır. Bu noktada taşıt kredisi, eğitim kredisi ve konut kredisi türlerinden ayrılmaktadır.

Bankalar tarafından her müşteriye aynı faiz oranlarında sunulmasa da ilan edilen bir faiz oranı bulunmaktadır. Bu faiz oranlarına yönelik bilgiler zaman zaman lazım olabilmekte, kredi çekmeyi düşünen vatandaşlara rehberlik yapmaktadır. Bizler de sitemiz isinolsa.com üzerinden 15 bin TL kredi çekmek isteyen bir kişi olarak varsayıp, bazı bankalardaki güncel faiz oranlarına, ödeyeceği tutara değineceğiz. 15 bin TL' lik bir ihtiyaç kredisi için, 36 ay vade ile ödenecek tutarlar ve uygulanacak faizler aşağıdaki gibidir: