İŞKUR, çok sayıda projesiyle hem gençlere hem de iş arayan diğer vatandaşlara çözümler getirmeye çaba sarfediyor. Sayısız proje eş zamanlı olarak yürütülüyor ve hem işverenler hem de iş arayan kişiler ortak noktada buluşturularak, karşılıklı fayda sağlayacak çözümler hayata geçiriliyor. Son olarak hayata geçirilen ve oldukça önemli faydaları görülen iş başı eğitim programıyla, meslek edinimini kolaylaştırdığı gibi işverenler için de nitelikli personel arayışını sonlandırmaya olanak tanıyor.

İş Başı Eğitim Programı nedir?

Bahsi geçen iş başı eğitim programı iş arayan kişilerin hem meslek edinmeleri hem de iş bulmaları için kendilerine uygun işletmelerde işe yerleştirilmeleri ve işi çalışarak öğrenmeleri anlamını taşıyor. İş başı eğitim programı, her yaştan kişiler için uygulanabildiği gibi genellikle genç nesil tarafından tercih ediliyor. Öğrenme yaşını geçmemiş herkes bu programlara başvuru yaparak, iş başı eğitim programıyla çalışabiliyor.

Günlük 85 TL harçlık veriliyor

Bu programlara katılan kişilere, asgari ücretin de artış göstermesiyle beraber günlük 75 TL harçlık imkanı sunuluyor. Yeni nesil mesleklere katılarak (bilişim teknolojileri) programlara dahil olan kişiler ise günlük 85 tl harçlık imkanından yararlanabiliyorlar. Bu meslekleri ve imkanların yanı sıra, annelere de çocukları olması ve iş hayatına katılmaları durumunda aylık 400 TL destek sunuluyor. Böylelikle 2450 TL lik bir destek alma hakkına da anneler sahip olabiliyorlar.

Maaşlar, asgari ücret, ekonomi ve memur alım haberleri gibi tüm gelişmeleri  ilk öğrenen siz olmak ister misiniz? Hemen mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirin.

iOS> Tıklayınız

Android> TIklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.