19 Mayıs'ta 19 bin liseliye ücretsiz internet müjdesi!

Zeytinburnu Belediyesinden sokağa çıkma yasağı olan gençlere bir müjde geldi. Belediye Başkanı Ömer Arısoy salgında evde kalan gençlere evde kaldıkları dönemde sıkılmamaları için bir sürpriz yaptıklarını 19 bin liseli öğrenci için 4 B ücretsiz internet hediyesi verileceğini açıkladı. Diğer bir müjdeli haberde AÇSHB Bakanı Berat Albayrak'tan geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya üzerinden Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında müjdeli haber ile kutlamak istedik diyerek bir video paylaştı.

1 MİLYON YAZILIMCI EĞİTİMİNDE 6B ÜCRETSİZ İNTERNET;

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin istihdamda önemli bir eksikliği giderecek olan 1 milyon istihdam programına kayıt olacaklara verilen müjdede; 440 bin 427 kişi aktif olarak katılım sağladığın, 234 bin istihdamdan yararlanmak için cv doldurduğu aktarıldı. Eğitim alan herkese her ay 6 Gb internet verilecek. E-devlet kullanamayanlar için yeni bir ekran oluşturuldu. Öğrenenlerle canlı oturumlar müjdesi geldi.

1 MİLYON YAZILIMCI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulan yazılımcı iştihamı projesine başvurular https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login adresi üzerinden yapılacak. Sayfada yer alan kayıt ol butonuna basmak, eski kimlik bilgileri ile yada yeni kimlik bilgileri ile T.C. kimlik numarası, cilt no, aile sıra no, sıra no, alanlarını girip ilerle demek, İkinci sayfada e-posta adresi, cep telefonu, yaşadığınız il ve çalışma şekli bilgilerini girişini yaparak kayıt ol demek yeterli olacak.

İŞİN OLSA