Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AB ile olan ikili ilişkiler noktasında açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen toplantı sonrasında Albayrak ve Avrupa Komisyon Başkan Yardımcısı tarafından önemli ifadelere yer verildi. Görüşmede AB ile olan ikili ilişkiler, vize serbestisi, ticari faaliyetler konuları gündeme alındı. Bu noktada Hazine Bakanı Albayrak " Güzel ve verimli bir toplantı oldu. Türkiye-AB ekonomi toplantısında Türkiye ve AB arasındaki ekonomik işbirliğinin ne kadar büyük önem arz ettiğinin altını çizmiş olduk. Vize serbestisi, gümrük birliği güncellemesi, ticaret hacminin gelişmesi ve atılan adımların daha da geliştirilmesi ile ilgili birçok konuyu ele aldık. Son dönemde AB siyasetinde artan milliyetçi akımların oluşturduğu diyaloğu tehdit eden unsurlar da ele alındı. " ifadelerini kullandı.

ENFLASYON HEDEFİ - GÜMRÜK BİRLİĞİ GÜNCELLEMESİ

Basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan ve açıklamalar gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamasında enflasyon hedefinin çok rahat bir şekilde yakalanacağına yer verdi. Enflasyonla alakalı konuşmasında " 2019 için hedef enflasyonu yüzde 15,9. Şubat ayında sahadan aldığımız bilgiler ışığında hedeflediğimiz düzeyde gittiği yönünde sinyaller alıyoruz. Zor bir dönem olmasına rağmen ikinci çeyrekten sonraki sürecin baz etkisiyle birlikte hedefleri çok rahat tutturacağımızı düşünüyorum. Bütçe disiplini, cari açık ve fiyat istikrarında 6 ayda ciddi yol kat ettik. " şeklinde konuştu.

AVRUPA KOMİSYON BAŞKAN YARDIMCISI AÇIKLAMASI

Toplantı sonrası açıklama gerçekleştiren bir diğer isim de Avrupa Komisyon Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen oldu. Katainen açıklamasında " Normal bir siyasi diyaloğu sürdürmeliyiz. Türkiye ile derin ilişkilerimiz var. Türkiye'ye Avrupa ülkesi gözüyle bakıyoruz. AB çok daha yakın bir işbirliğini sürdürmek istiyor Türkiye'yle. Son zamanlardaki ani yaşanan gelişmelerden endişe duyuyoruz. Endişelerin giderilmesi konusunda birlikte çalışmak istiyoruz. Türkiye'nin kendi bölgesinde barış ve huzura katkısından dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye üç yıldan kısa sürede kriterleri tamamlayabilir. Gümrük birliği anlaşması mutlaka güncellenmeli. " ifadelerini kullanarak Türkiye' nin bölgedeki çalışmaları için teşekkür ettiği ifadelerine yer verdi...

TÜM EKONOMİ HABERLERİ, SON DAKİKA GELİŞMELERİ VE KAMUYA YÖNELİK GÜNDEMDEN İLK SİZ HABERDAR OLMAK İSTERSENİZ İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ