Halkbank Ekonomik İstikrar kalkanı Bireysel İhtiyaç Kredisi Başvuruları geçtiğimiz haftalarda alınmaya başladı. Orta ve düşük gelir grubundaki vatandaşlar, şubelerden, internet bankacılığından yada Mobil bankacılık üzerinden Halkbank bireysel kredileri hakkında detaylı bilgi alarak başvuruda istenilen evrakları teslime ettiler. Kimler Ekonomik istikrar kalkanı düşük faizli tüketici kredisi kullanabilir.

BAŞVURU ŞARTI;

Hane halkı gelirinin 5 Bin Tl ve altında olması gerekmektedir. Buna göre evde çalışan eşlerin maaşları toplamı 5 Bin Tl’yi geçmemesi gerekmektedir. En çok merak edilen diğer bir konuda aynı evde birden fazla kişi bu krediyi kullanabilir mi? Hayır hanede sadece bir kişi bu kredi için başvuru yapabilirler. Şubeler KGF üzerinden bilgilerini ve kredi kullanımınıza ilişkin başvuru değerlendirilmesi esnasında başvurunuz reddedilebilir. Halkbank en fazla ne kadar kredi veriyor?

ÖZEL BANKALAR BİREYSEL İHTİYAÇ KREDİSİ VERİYOR MU?

 Hazine ve Maliye Bakanlığını açıklığı pakette sadece 3 kamu bankasının vatandaşlara sunduğu bir paket olarak açıklandı. Özel Banaklarda çağrı yapan Bakan Albayrak özel Banakların vatandaşlara bu zorlu günde destek olacaklarını umuyorum açıklamaları yaptı. Şuana kadar İş, Bank, Denizbank, Finansbank, İNG Bank, Akbank ve pek çok özel banka 6 ay geri ödemesiz ve düşük faiz bir destek peki sunmaya başlamadı. Önümüzdeki günlerde buna benzer düşük faizli ve geri ödemesiz dönemleri olan destek paketleri açıklandığında bizde işin olsa sitesi üzerinden vatandaşların bilgisine sunuyor olacağız.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN YAPILABİLECEK!

Halkbank resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre bireysel temel ihtiyaç destek kredi başvuruları şubeye gitmeden internet ortamından yapılabilecek. Başvuruda kimlik numarası doğum tarihi, cep telefonu, güvenlik kodu bilgilerini giriş yaparak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

GERİ ÖDEME TUTARI;

Halkbank faiz oranı olarak 0,49’dan hesaplama yaparak. Kullanacağınız tutarı ve vade oranını giriş yaparak ödeme planı dökümü alabiliyorsunuz. Birinci pakette 5 bin için 30 ay vadede 376,33  ödeme, 7 bin 500 Tl için 282,25 ödeme ve 5 bin tl için 188,17 Tl geri ödeme yapılacak. Bankadan yapılan açıklamada diğer bankaladan farklı olarak 3 bin Tl için aylık taksidi 113 TL üzerinden başvuru alacak.

HALKBANK BAŞVURU SONUÇLARI;

İnternet ortamından ya da şube aracılığı ile başvurularını tamamlayan vatandaşlar başvurunun olumlu olup olmadığını kendilerine gelecek olan SMS ile anlayabilecekler. Müşteriler şubeye gitmeden kendi hesaplarına parayı aktarabilecekler. Bir çok vatandaş başvuru sonucunun kendilerine gelmediğini aktarmaktalar. Cumartesi ve pazar kredi değerlendirilmesi yapılmadığından önümüzdeki hafta içinde başvuru sonuçlarınız gelebilir.

İNTERNET ŞUBEDEN NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM? Başvuru ekranı, bireysel kredisi başvurusu butonu, kredi türüne tüketici kredi alt türüne ise bireysel temel ihtiyaç destek redisi girilerek başvuru tamamlanacak.

MOBİL ŞUBEDEN NASIl BAŞVURU YAPABİLİRİM? Mobil uygulamaya giriş yapılarak, başvuru kredi başvurusu ekranından kredi türüne büreysel kredi tüketici kredisi bireysel ihtiyaç destek kredisi girilerekbaşvurular tamamlanabilecek.

HALKBANK MÜŞTERİ HİZMETLERİ NUMARASI NEDİR? Müşteri hizmetleri numarası 0850 222 0400 Halkbank Dialog numarasını sesli yanıt sistemi ile başvuru ve sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.