Gençlerin İş Sorunu 11 Tedbirle Çözülecek

Genç işsizliğin azaltılması amacı ile 11 tedbir maddesi içeren bir eylem planı hazırlandığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklandı. Bu eylem planı ile genç girişimciliğin destekleneceğini dile getiren Çelik, staj ve işbaşı eğitimlerinin de hız kazanacağını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün soru önergesini yanıtlayarak, başta kadın, engelli ve çocuklar olmak üzere bakanlığın, özel politika gerektiren grupların istihdamının artırılması için özel politikalar geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Genç işsizliğin azaltılması amacıyla 2014-2016 yıllarını kapsayan 11 tedbir maddesi içeren bir eylem planı hazırladıklarını dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik o maddeleri de şöyle sıraladı;

-Gençler işgücü eğitimleri ile desteklenecek,

-hayata yeni adım atan gençlere iş arama yardımları, kariyer planlaması, eşleştirme ve danışmanlık hizmetleri ile destek verilecek,

-Genç Girişimcilik artacak

-Kayıt dışı çalışan gençlere müdahale edilecek.

- İŞKUR tarafından kariyer günleri tanıtım materyalleri, İstihdam fuarları yoluyla girişimcilik eğitimlerinin gençler arasındaki tanınırlığı artırılacak ve daha fazla gencin bu eğitimlerden yararlanması sağlanacak.

-özellikle İşgücü uyum programlarından yararlanan kadınlar başta olmak üzere gençlerin işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak üzere rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi sağlanacak.

-İşkur hizmetlerinden kırsal kesimlerdeki gençlerin de yararlanması sağlanacak.

- İİMEK gündemine Toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç istihdamı yılda en az bir kez gelecek.

-İŞKUR faaliyetleri ve * Gençlere yönelik teşvik düzenlemeleri tanıtılarak daha fazla işverene ulaşması sağlanacak.

- Girişimcilik perspektifinin gençlere kazandırılmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapılacak.

-Staj ve iş başı eğitimlerinin arttırılması için İlgili kuruluşlarla işbirliğine gidilerek arayüzler oluşturulacak.

Alınacak bu önlemler ile işsiz nüfus azaltılmaya ve genç girişimciler daha fazla desteklenmeye başlayacak. Artık işsiz gençler kariyerlerine daha eğitimli bir halde başlayacak.