Dün Resmi Gazetede yayınlanan karar ile birlikte devlet tarafından kendi işini kurmak isteyen gençlere hibe verileceği açıklandı. Buna göre özellikle bir tarım ülkesi olarak, tarımsal üretim ve çeşitliği arttırmak, verimli ürünler elde etmek gibi birçok amacı yerine getirmek için de gençleri tarıma yönlendirmek üzere yapılacak olan bu hibe ile gerçekleştirilmesi bekleniyor. Dün itibari ile yürürlüğü giren Cumhurbaşkanı Kararı ile Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Karar’a göre kırsal kalkınmayı sağlamak ve desteklemek adına belirli tarım alanlarından projesi olan, ürün yetiştirmek ve tarım yapmak isteyen gençlere 100 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmesine karar verilmiştir.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili hibe desteği şimdilik sadece Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin’de ikamet eden ve bu illerde tarımsal faaliyet gerçekleştirecek olan gençlere sağlanacak. Bunun yanı sıra hibe verilecek olan tarımsal faaliyetler arasında ise, hayvansal, bitkisel, su ürünleri, yöresel tarım ürünleri ve tıbbi aromatik bitkilerin üretimine, depolanmasına ve paketlenmesine yönelik faaliyetler olacak.

Farklı Alanlarda Gençlere 1,4 Milyar

Tarım Bakanlığı tarafından 48 bin genç çiftçiye, büyükbaş ve küçükbaş projeleri için 1,1 milyar, arıcılık ve kanatlı projeleri için 182 milyon lira, bitkisel üretim projeleri için ise 134 milyon lira olmak üzere toplam 1 milyar 433 milyon lira hibe desteği vermiş olup bu destekler verilecek olan yeni destek ile devam edecek.

Türkiye Gazetesinin haberine göre ayrıca halen Konya, Karaman, Aksaray, Mersin, Şanlıurfa, Eskişehir ve Edirne’de 28 köy ve mahallede, 253 bin 32 dekar arazi için dağıtım çalışmaları sürmekte olup gençlerin buralarda tarım yapılması destekleniyor.