Bilindiği üzere Milli İstihdam Seferberliği dahilinde milyonlarca kişinin istihdamı gündeme gelmiş ve bu sayıların arttırılması için yeni çalışmalara imkan tanınması gerektiği ifadelerine yer verilmişti. Kamuda, özel sektörde iş gücünün, nitelikli personel ihtiyacının karşılanması, kadınların ekonomik süreçlere dahil edilmesi gibi önemli noktalarda çalışmalar halen devam ediyor.

2019 yılı itibariyle planlanan hedeflerde 444 maddeye dikkat çekildi. Kamuda memurlara esnek çalışma konusu üzerinde düzenlemelerin de yapılacağı gündeme yansırken, 439 bin kişilik istihdamın planları yapıldığı aktarıldı. Bu planlamalarda aşağıdaki gelişmelere de yer verileceği bilgisi verildi...

1-Kadınlara ve gençlere nitelikli istihdam çalışmaları yürütülecek.

2-Yerel yönetimlere ait kreş ve bakımevlerinin yaygınlaştırılma çalışmaları sağlanacak.

3-Sanayi ihtiyaçlarına yönelik kurslar ve sertifikasyonlar oluşturulacak.

4-Engellilerin meslek edinmesini sağlayabilmek amacıyla uzaktan eğitimler organize edilecek.

5-Özel politika ihtiyacı hissedilen iş ve meslek gruplarına yönelik motivasyon çalışmaları ve organizasyonlar yürütülecek.

6-Mesleki rehabilitasyon uygulamaları gerçekleştirilecek.

2019 yılı programı hakkında düşünceleriniz

2019 yılı içerisinde toplamda 439 bin kişilik bir istihdam planını mümkün buluyor musunuz? İş başı eğitim ve milli istihdam seferberliği konusundaki fikirleriniz neler? Hükümetin 2019 yılı programlarındaki toplam 444 maddeden oluşan ve içerisinde 439 bin kişiye istihdam planı yapılan bilgilendirmesi hakkında sizlerin düşünceleri neler? Kamuda ve özel sektörde geliştirilmesi gereken, eksik gördüğünüz yanları ya da düşüncelerinizi bizlere yorumlar kısmından ulaştırabilir, diğer vatandaşlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.Tüm ekonomi, kamu ve memur haberlerini takip etmek; gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com sitemizi ziyaret etmeyi unutmayınız.