Fakirlik belgesi, maddi yardıma ihtiyacı olan yoksul kişilere devlet tarafından verilen destektir. Özellikle çocuklu ailelere burs yardımı ve eğitim yardımı başta olmak üzere kömür yardımı ve sağlık yardımı verilmektedir. Ekonomik durumu yeterli olmayan kişiler fakirlik belgesi alarak devletin tüm imkanlarından ücretsiz faydalanabilir. Fakirlik belgesi ile kişi maddi durumunu belgelemek zorundadır. Çoğunlukla eğitim, sağlık, gıda, giysi, kömür yardımı gibi çeşitli destekler verilmektedir. Başvuru için muhtarlığa giderek. T.C kimliğiniz ile fakirlik belgesi başvurusu kağıdını doldurmalısınız. Ülkemizde çoğu aile bu belge ile yardım almaktadır. Açlık sınırında olan ailelere devlet aracılığı ile destek verilmektedir. Hem maddi hem de manevi yönden verilen bu destek de yardıma muhtaç ve yoksul kişiler az da olsa rahatlamaktadır.

FAKİRLİK BELGESİ ALMAK İÇİN ŞARTLAR;

Fakirlik Belgesi Nasıl Alınıyor?

Öncelikle fakirlik belgesi almak isteyen kişilerin bazı şartları sağlıyor olması gerekmektedir. Bu şartlar;

  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Gayrimenkul sahibi olmamak,
  • Herhangi bir araç sahibi olmamak,
  • BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve SSK' ya bağlı olmamak,
  • Başvuracağınız muhtarlığın yaşadığınız il içerisinde olması,
  • Aylık gelirimizin düşük veya hiç olmaması durumu,

Yukarıda yer alan şartları sağlayan kişiler fakirlik belgesi için başvuruda bulunabilir. Ayrıca başvuru için ikamet ettiğiniz bölgedeki muhtarlığa gitmeniz gerekmektedir.

Fakirlik Belgesi Ne İşe Yarıyor?

Fakirlik belgesi ile eğitim, sağlık, nakit para, kömür, giysi, gıda ve kira parası gibi çeşitli vakıflar, kurumlar ve kuruluşlar aracılığıyla yardım sağlanmaktadır. Maddi durumu yetersiz olan kişiler fakirlik belgesi alarak yukarıda yer alan etkenlerden ücretsiz faydalanabilir.

İŞİN OLSA