EYT konusu uzunca sürelerdir çözülmeyi bekleyen gündemin hararetli konu başlıkları arasında yer alan bir süreç. Emeklilikte yaşa takılanlarla alakalı sosyal medya platformları üzerinde çok sayıda paylaşımın yapılması, haklarını arayacakları yönündeki beyanlarının yanı sıra, BBP tarafından da son dakika açıklaması yapılarak flaş açıklamara yer verildi. BBP tarafından yapılan açıklamada Genel Başkan Mustafa Destici, daha önceleri devletin problem çözme imkanı yaratmak için çeşitli yöntemler bulduğunu, istenildiği takdirde EYT sürecinin de çözülebileceğini belirtti. Bayramlarda ikramiye maaşları ve bu uygulamanın devlet tarafından sağlanışını işaret eden Destici " Devletimizden Allah razı olsun, önceden böyle bir imkan varmıydı? Yoktu." şeklinde sürdürdü.

Emeklilikte yaşa takılanların haklarını aradığını, devletin kendi izlediği politika nedeniyle bu vatandaşların mağduriyet yaşadıklarını ifade eden ve sürecin devletin çözebileceği bir konu olduğun vurgulayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici açıklamasında " Ben de 3 sene bekledim emekli olmak için. Burada maaş alamıyorsunuz, sağlık sigortasından yararlanamıyorsunuz, bir işe girmeye kalksanız yaşınız 45-50 olmuş sizi kim işe alacak? Dolayısıyla bu mağduriyetin ortadan kaldırılması lazım. Hükümetin, iktidarın burada inat etmemesi lazım. Hükümetin bütçesi var, bunu bulur. Nasıl, isteyince oluyor. İsteyince bulunur. Emeklilerimiz daha önce 2 bayram ikramiye alıyorlar mıydı? Almıyorlardı. Şimdi alıyorlar. Allah razı olsun devletimiz, hükümetimiz bunu verdi. Emekliler adına da çok güzel oldu. O kaynağı nasıl bulduysak bunların kaynağını da buluruz. Çünkü buradaki vatandaşlarımızın mağduriyeti var, hak kaybı var. Bu mağduriyetinin ve hak kaybının ortadan kaldırılması lazım. " ifadelerini kullandı.

Devlet kanun çıkarmış hak kaybı yaşanmış

2008 yılında çıkarılan kanunla Emekllikte Yaşa Takılanlar konusunun gündeme geldiğini ve bu vatandaşların mağduriyet yaşadıklarını belirten Destici, vatandaşların erken emeklilik istemediklerini zaten hakları olan emekliliği beklediklerini ifade etti. Açıklamasında devletin istediği takdirde bu sürece mutlaka bir yol bulabileceğine vurgu yaptı. EYT sürecine dair tüm gelişmelerden haberdar olmak ve anlık olarak bildirim almak için mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilir, EYT sürecine dair görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilir, sesinizi duyurabilirsiniz.

İndirmek için: Tıklayınız