Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, evlenecek çiftlere müjdeli haber verildi. Bakan Selçuk açıklamasında çeyiz desteği başvurularını duyurdu. Yapılan bu müjdeli haber açıklamasında devlet tarafından evlenecek gençlere ödenen desteklere yönelik başvuruların 17 Nisan tarihi itibariyle alınmaya başlayacağı aktarıldı. Evlenmek isteyen gençlerin para biriktirmelerine, biriktirdikleri paralara da devlet tarafından katkı sağlanarak hatrı sayılır bir birikim elde etmelerine yarayan çeyiz hesabı başvuru süreci, 17 Nisan 2019 itibariyle başlayacak.

ÇEYİZ HESABI BAŞVURULARI ALINACAK - TARİH 17 NİSAN 2019

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasında çeyiz desteği başvurularının 17 Nisan tarihinde başlayacağını ifade ederek şuanda toplamda 15 bankada yaklaşık 22 bin katılımcının çeyiz hesabı açtırdığını söyledi. İlgi gören çeyiz hesabına yönelik detaylar ise şu şekilde işliyor... 18 yaşından küçükler velileri tarafından yapılacak başvurularla çeyiz hesabı açabiliyorlar. Devlet tarafından vatandaşın biriktirdiği paranın en az % 20 oranına katkı sağlanıyor. Çeyiz hesabı için aylık alt limit 155 lira, üst limit ise 1,552 lira olarak aktarılıyor. 3 aylık ödeme periyotlarını seçen vatandaşlar ise belirtilen rakamların 3 katını ödeyerek hesaplarını açtırabiliyorlar. Bakan tarafından yapılan açıklamada  3 yıllık birikimdeki devlet katkısı % 10 oranından yüzde 20' ye, 4 yıllık birikimde % 15' ten yüzde 22' ye, 5 yıllık birikimde ise % 20' den %25' e çekilmiş durumda. 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Çeyiz hesabına başvurmak isteyen kişilerin en az 24 yaşında olmaları, T.C vatandaşı olmaları, hiç evlenmemiş olmaları gibi şartlar aranıyor. Ödeme planları da yine vatandaşlar tarafından belirleniyor. Çeyiz hesabına yapılacak ödemelerde alt limitin tamamlanması dışında bir ödeme kısıtı bulunmuyor. Yani alt ödeme limiti 155 lira olan bir vatandaş, isterse 200 lira ödeme de yapabilir ancak 155 TL altında ödeme yapılamamaktadır.