Ülkemizde bilindiği üzere emekli olabilmek için vatandaşların öncelikle prim günlerini doldurması gerekmekte olup bu prim günü SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığına göre değişiklik göstermekte olup erkekler için 7 bin 200 gün ile 9 bin gündür. Bu prim günü doldurulduktan sonra adaylar emekli olma adayı oluyor fakat yine olamıyor çünkü yaşı bekliyor. Ancak hayatı boyunca sigortalı olarak çalışamayan ev hanımlarına müjdeli haber gelebilir. Uzun süredir ev hanımlarına emeklilik müjdesi haberlerde kamuoyuna açıklanmaya devam etmekte olup bir çok ev hanımı bu konunun kanunlaşmasını istiyor.

Haftada 75 Saat Çalışıyorlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye sunulan kanun teklifinde ülkemizde istihdam etmekte olan işçilerin en az haftada 45 saat çalıştığını fakat ev hanımlarının kendi ev işlerini hiç bir yardımcı tutmadan tek başına hallettiği İngiltere'de bir şirketin yaptığı araştırmalarda ev hanımlarının haftalık en az 75 saat çalıştığını açıkladığı sunuldu. Bu bilgiler doğrultusunda ev hanımlarının ev işlerinden dolayı çalışamadığı ve mağdur olduğu bu kişilere emeklilik müjdesinin verilmesi gerektiği belirtiliyor. Peki ev hanımlarına müjde verilir mi, ev hanımları emekli olabilecek mi?

Sağlık Sigortası ve Emeklilik İmkanı

Ev hanımları her hangi bir işte çalışmıyor olsa da hem sağlık sigortalarının ödenmesi hemde emeklilik hizmetlerinden yararlanması gerektiği konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye sunuldu. Teklif kanunlaşır mı bilinmiyor ancak ev hanımlarına emeklilik müjdesi haberleri uzun süredir kamuıoyuna yayılmaya devam ediyor. Öte yandan ev hanımları eğer emekli olursa en düşük emekli maaşı üzerinden maaş alabilir.