Dün yaptığımız haberde aktardığımız,ev almak isteyen vatandaşların yararlanabileceği ev alma desteğiyle alakalı merak edilen sorulara yanıt vermeye çalışacağız. Ev alma desteği, ilk defa ev alacak vatandaşlara yönelik olarak uygulanıyor ve toplamda destek miktarı 25 bin TL' ye kadar ulaşabiliyor. Bu destek miktarından faydalanmak isteyen vatandaşlar da çok sayıda konuyla alakalı soru yöneltiyorlar. Desteğin kullanımıyla alakalı tüm bu soru işaretlerine haberimizde değinerek, cevaplandırmaya çalışacağız.

Devlet tarafından verilen bu destek, kriterleri de barındırıyor. Kriterleri taşıyan kişiler, destekten yararlanma imkanına sahip oluyorlar. İlk defa ev alacak vatandaşlar, konut hesabı açıp burada birikim yaparak destekten yararlanabiliyorlar. Konuyla alakalı Resmi Gazete' de yapılan duyuruyla 20 bin lira olan destek tutarı 25 bin TL olarak düzenlendi ve kamuoyuna bilgilendirme gerçekleştirildi.

25 BİN TL DESTEK SUNAN KONUT HESABININ DETAYLARI

Konut hesabı açan kişiler burada yaptıkları birikimlerin değerlendirilmesi için faiz işletimi de uygulatabiliyorlar. Bankalarla bu konuyla alakalı irtibat kurulup, işlemler başlatılabiliyor. Her katılımcının yalnızca bir konut hesabı bulunuyor, farklı hesaplar açılması durumunda (farklı bankalarda) hesaplar birleştirilemiyor. Bu hesaplar minimum 3 yıl vadeli olarak Türk Lirası cinsinden oluşturuluyor.

Konut hesabından yararlanılabilecek çok sayıda banka bulunmaktadır. Ziraat, Vakıfbank, Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Denizbank, Finansbank, Halk Bankası gibi neredeyse tüm bankaların konut hesapları açma imkanı bulunmaktadır.

25 bin TL destek imkanı sunan konut hesabıyla alakalı daha fazla bilgiye ihtiyaç duymanız durumunda yorumlar kısmından bizlerle iletişime geçebilirsiniz.