Ülkemizde çok sayıda kişi parasını yastık altında tutmak yerine bankalar mevduat hesabı yani vadeli hesaplarına yatırmaktadır. Bankalar bu paralarını kullanmakta çeyrek dönemlerde bu paralar ile ciddi kazançlar elde etmekte ve vadeli hesap, mevduat hesabı sahiplerine de belirli yüzdelik oranlarda faiz vermektedir. Faiz araştırması yapanlar genel olaraken yüksek vadeli hesap faizi veren bankalaryazılarına bakmaktadır.

İşin Olsa ekibi olarak bankaların mevduat hesaplarına vermiş oldukları faiz oranlarını listeledik. Peki en yüksek mevduat faiz oranı veren banka hangisidir, en yüksek vadeli hesabına faiz veren bankalar listesi aracılığı ile sizde paranızı istediğiniz faizi veren bankaya yatırabilirsiniz.

EN YÜKSEK FAİZ VEREN BANKALAR

Mevduat hesabına verilen faiz oranlarına bakıldığında Aktif Bank'ın sahip olduğu N Kolay Bono'nun yüzde 18,53 - 17,50 oranında faiz verdiği görülmektedir. Diğer sıralamalar ise ING Bank yüzde 16,50, Fibabank yüzde 16, Halkbank yüzde 15, Akbank yüzde 14,50, Türkiye Ekonomi Bankası TEB yüzde 14,50, Denizbank yüzde 14,25, Ziraat Bankası yüzde 12,25 oranında faiz vermektedir. Bu faiz oranları 31 günlük için verilen faiz oranlarından elde edilmiştir. Yani bankalar genel olarak 30 güne düşük faiz 31 güne yüksek faiz vermektedir. Sizlerde internet şubesi aracılığı ile vadeli hesaplar açıp 31 günlük faiz oranları ile ciddi kazançlar elde edebilirsiniz. Örneğin 50 bin TL 31 günlük vadeli AktifBank N Kolay Bono hesabı ile aylık 668 TL kazanabilirsiniz.