Son zamanlarda emekli vatandaşların en çok beklediği haberlerden biri de ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranıdır. Buna göre emekli maaşlarına yıl sonu enflasyon oranına göre zam yapılacak olup yapılacak olan zammın yerli olup olmayacağı ise tartışılan konular arasına girmiştir. 2020’de emekliye ne kadar ödeme yapılacak, tahminler ve detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Tahmine Göre En Az 190 TL Artış

Merkez Bankası tarafında açıklanan tahminlerin gerçekleşmesi durumunda SSK ve BAĞ-KUR’lu vatandaşlar gerçekleşen enflasyon oranı kadar zam alacak olup memur emeklisi vatandaşlar ise yüzde 4’lük zammın yanı sıra temmuz aralık ayında enflasyonun yüzde 5’i aşması durumunda aradaki fark kadar bir zam daha alacak.

Açıklanan tahmine göre enflasyon oranının yüzde 8,52 olması durumunda memur emeklileri yaklaşık yüzde 3 fark alacak ve en az 190 TL bir maaş artışı olacak. Buna gör en düşük memur maaşı da 2 bin 712 TL’ye çıkacak.

Zamlar Yeterli Mi?

Özellikle enflasyon ile birlikte alım gücünün de düşmesi yapılacak olan bu zamların yeterli olup olmadığı konusunda birçok kişiyi telaşlandırıyor. Uzmanlar tarafından yüzde elli düştüğü ifade edilen alım gücünün yapılan bu zamlar ile yukarıya çıkması muhtemel mi? Vatandaşların en çok merak ettiği konu bu olarak gündemdeki yerini koruyor.