Korona virüs salgını sebebi ile geçim sıkıntısı çekenler arasında emekliler de yer alıyor. Özellikle bu çerçevede emeklilerin uzun süredir bekledikleri aile yardımı meclise gelecek mi? Birçok emekli tarafından beklenen bu yardım emeklilere de verilirse maaşlarda 405 TL’ye kadar artış olacak. Hali hazırda memurların yararlandığı bu olanaktan zor zamanlardan geçtiğimiz bu süreçte emekliler de yararlanmak istiyor.

Emekliler Derneğinden Açıklama

İlgili ek ödeme için Emekliler Derneği TÜED tarafından geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapılmış ve "Aileye verilen bir değer olarak gördüğümüz aile yardımı, çalışmayan eşler için mutfak harcamalarına ufak bir katkı niteliğindedir. Ama çalışırken ödenen aile yardımı emekli olunduğunda kesiliyor. Bu durum, emekli olduktan sonra geliri azalan vatandaşlarımızın, gelirinin bir kalem daha azalmasına yol açıyor. Bu sebeple, aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz. Hükümetin talebi dikkate alacağına inanıyoruz” denmişti.

Özellikle virüs salgını sebebi ile zor şartlarda yaşayan emekliler için bir düzenlemenin meclise gelmesi bekleniyor. Daha önce de emeklilerin şartlarının iyileştirilmesi adına geçtiğimiz ay virüsle ekonomik mücadele paketinden en düşük emekli maaşının in 500 TL olması, 1000 TL bayram ikramiyelerinin erken ödenmesi ve en az 750 TL banka promosyonu alınması gibi düzenlemeler, emekliler için müjde niteliğinde olmuştu.

Aile Yardımı Olarak Ne Kadar Ödenecek?

Hali hazırda memurlara ödenen aile yardımı çalışmayan eş için 332 lira, çocuklar için ise 0-6 yaş için 73,04, 6 yaş üstü için 36,52 lira olarak ödeniyor. Emeklilerin de bu doğrultuda talepleri kabul edilirse eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan emekli 405,04 lira aile yardımı alabilecek. Takvimin haberine göre ise ödenen tutarla şu şekilde: