Ülkemizde bilindiği üzere her hangi bir çalışanın emekli olması için öncelikli olarak sigorta primini doldurması gerekmektedir. Sigorta primleri 4 bin 500, 7 bin ya 9 bin aralığında olmakta olup adayların kesinlikle bu prim günlerini sigorta kayıtları ile doldurması gerekmektedir. Prim günü sayısını e-devlet üzerinde de sorgulatabilirsiniz.

Ancak emekli olabilmek için sadece sigorta prim günü yetmemekte olup ayrıca çalışanların belirlenmiş olan emeklilik yaşını da doldurmuş olması gerekmektedir. Örneğin her sene düzenli olarak çalışan bir kişi 19 ile 20 yıl arasında 7 bin günlük sigorta prim gününü doldurmaktadır. Yani 22 yaşında işe başlayan bir kişi 42 yaşında sigorta prim gününü doldurmuş oluyor fakat emekli olamıyor.

KONU MECLİSE TAŞINDI!

Personel alımı ve ekonomik konularda sıklıkla basının gündemine gelen Milliyetçi Harekat Partisi milletvekili Arzu Erdem emeklilikte yaşa takılanlar konusunu da meclise taşıdı ve yaptığı açıklamalrda prim günün dolduran kişilerin emekli olması gerektiği halde yaşa takıldığında dolayı emekli olamadığı ifadelerini kullandı.

Buna göre ana muhalefet partilerinin pek çoğu prim günü doldurulduktan sonra çalışanların emekli olabilmeleri gerektiğini düşünseler de şu anda ülkemizde emekli olabilmek için kişilerin belirlenen yaşı da doldurmuş olması gerekiyor. Örneğin şuan yeni sigorta işe başlayan kişiler ortalama olarak 60 - 65 yaş aralığında emekli olabilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan görüşmeler ile emeklilikte yaşa takılanlar konusunda nasıl bir sonuç çıkacak merakla bekleniyor.