Emeklilikte yaşa takılanlar (eyt) süreci konusunda seçim öncesi çıkacağı düşünülen kanun tasarısı çıkmadı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin öncesinde, meclise getirileceği ve TBMM gündemine taşınacağı, yapılacak çalışmaların ardından kanunun yürürlüğe konulacağı yönündeki iddialar ve beklentiler geçersiz kaldı. EYT konusunda çok sayıda kanun teklifi meclise sunulmuş, vekillerin görüşlerine sunulmuş olmasına rağmen AK Parti ve MHP tarafından reddedilen bu kanun tekifleri yürürlüğe alınamamıştır. Emeklilikte yaşa takılanlarla alakalı CHP ve İYİ Parti' nin çalışmaları sürüyor olsa da bu sürecin artık seçimden sonraya kaldığını söylemek mümkün.

Emeklilikte yaşa takılanlar seçimde AK Parti' ye oy vermeyeceklerini, adaylarını desteklemeyeceklerini söylediler

Gündeme yansıyan son açıklamalarda ve çalışma tekliflerinde, olumlu bir süreç yaşanmaması nedeniyle eyt mağduru vatandaşlar seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyorlar. Emeklilikte yaşa takılanlarla alakalı olumlu bir sürecin yaşanmaması halinde, seçim sürecinden önce kanun teklifinin onaylanmamasının kendilerine oy kaybettireceğini belirtiyorlar. EYT konusunda kulak tıkayan yetkili isim ve makamların, milletvekillerinin ve partilerin eyt mağduru vatandaşlardan oy alamayacağını ifade ediyorlar. Seçim süreci içerisinde son 1 aya girilmesi nedeniyle de bu süreçten umutlarını kestiklerini, kendilerine haklarından mağduriyet yaşatan makamlara seçim sürecinde ders vereceklerini aktarıyorlar.

SOSYAL MEDYADA #EYT HASHTAGİ İLE SES DUYURULMAYA, TEPKİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Sosyal medyada eyt konusunun çözüme kavuşturulmasını isteyen vatandaşlar, her paylaşımın altına mutlaka #eyt notunu düşüyorlar. Öyle ki hemen hemen her siyasetçinin sayfasında, profilinde veya paylaşımlarının altında bu hashtagleri görmek mümkün. Facebook ve Twitter üzerinde çeşitli gruplar, sayfalar aracılığyıla topluluklar oluşturan adaylar, mağduriyetlerin gideirlmesini bekliyorlar.

İOS UYGULAMAMIZ > TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ