Her ay maaşları üzerine yüzde 4 ya da beş oranlarında ek ödeme almaya devam eden vatandaşlar için artış talebi gündeme geldi. Eğer ek ödeme, üzerinden AGİ eşitlenmesi yapılırsa şuan alınan en büyük maaş üzerinde 637 TL’ye kadar artış olacak.

Gündemde olan ek ödeme emekli maaşları üzerinde bir artış olmasına olanak sağlıyor. Son zamanlarda gündemi ilgilendiren konular arasında yer alan ek ödeme için iki farklı formül belirlenmesi söz konusu.

AGİ Çalışanla Emekli Vatandaş Eşit Olacak

Yapılan haber yönünde çalışanlar adına her ay düzenli olarak AGİ vatandaşların evleri var mı yok mu, eşi bir işte çalışıyor mu çalışmıyor mu, çocuk var mı yok mu bakılarak 220,73 ile 375.23TL arasında değişiklik gözleniyor. Eğer beklenen AGİ gelişmesi hem çalışan hem emekli arasında düzenlenecek olursa en az 220.73TL en çok 375.23TL ödeme alacaklar.

En Yüksek Maaşlar İçin 637 TL Ek Ödeme Olacak

Beklenen iki tavsiyeden diğeri hayata geçer ise emekli maaşlarına sağlanacak olan oran yüzde on üzerinden olacağı için en yüksek maaşlı vatandaşlar için 637TL ödeme verilecek. Eğer ek ödemeler için verilen oran yüzde dört ya da beşten yukarı çıkarı çıkarsa ortalama olarak maaşalar üzerinden 382TL artış olacak. Emekli maaşı tam 1500 TL olan vatandaşlar için 60TL değil de 150TL 2binTL olan vatandaşlar için 200TL, 3binTL emekli maaşı olanlar için 300TL, 4binTL emekli maaş alan emeklilere de 400TL ek ödeme yapılacak.