Türkiye 11 Mart tarihinden beri corona virüsü ile uğraşmaya devam ederken hükümet yayımladığı ekonomik paketleri ile vatandaşlarını özellikle yaşlıları korumaya devam etmektedir. Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayına katılarak Türkiye'ye önemli açıklamalar yaptı ve emeklilere zam müjdesini vererek en düşük emeklği maaşının 1500 TL'ye yükseltilirken toplam yüzde 20 zam yapılmış olduğunu müjdeledi. Buna göre corona virüsünden yaşlıların korunması için yüzde 20 corona zammı yapıldı. Peki corona zammı kimlere verilecek? Hangi kuruma ne kadarlık zam oranı verilecek?

SSK EMEKLİSİ YÜZDE 20 ZAM YAPILDI

SSK ile emekli olan vatandaşların en düşük emekli maaşı 1263 TL olarak bilinmekteydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile SSK emeklisinin maaşına yüzde 20 zam yapıldı ve en düşük maaş 1500 TL olarak güncellendi.

BAĞ-KUR YÜZDE 6 ZAM YAPILDI

Bağ-Kur ile emekli olan kişilerin en düşük maaşları 1418 TL olarak belirtilmekteydi yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vermesi ile en düşük maaşlara yüzde 6 zam yapılarak 1418 TL'den maaşlar 1500 TL'ye yükseldi.

MEMUR EMEKLİSİNE ZAM YOK

Memur emeklileri hali hazırda 1500 TL'den daha yüksek düzeyde maaş aldığı için corona virüsünden her hangi bir zam alamadı. Ancak Temmuz ayında verilmesi beklenmekte olan maaş zammında memur emeklisinin maaşına SSK ile Bağ-Kur'a oran ile daha fazla zam yapılması ön görülmektedir.