Türkiye 11 Mart tarihinden beri corona salgını ile baş etmeye çalışmakta olup bakanlıklar ve kurumlar harekete geçti. Buna göre tedbirler artarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyuruda emeklilerin korunacağı belirtilirken ekonomik paket duyuruldu. İlgili pakette emekli maaşlarının da artacağı dikkat çekti. Buna göre en düşük emeklinin maaşı 1500 TL seviyesine gitirilecek ve 237 TL'lik zam yapılmış olunacak. Peki hangi emekliye ne kadar zam yapılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Zam oranları ne kadar olacak?

SSK ZAM ORANI

Ekonomik paketten önce SSK'li emeklinin maaşı 1263 TL olarak bilinmekteydi. Yayımlanan ekonomik paket incelendiğinde emekliye 237 TL'lik zam yapılacağı belirtildi. Emekli maaşı 1263 TL'den 1500 TL'ye yükseltilirken yüzde 20'lik ciddi bir zam yapılmış olunacak ve SSK'lı emekliler korunmuş olunacak.

BAĞ-KUR ZAM ORANI

Ekonomik paketten önce Bağ-Kur emeklilerin maaşının 1418 TL olduğu görülmektedir. Yayımlanmış olan ekonomik paket doğrultusunda Bağ-Kurlu emeklilere 82 TL'lik zam yapılacak ve maaşları 1500 TL'ye çıkarılacak. Yani emeklilere yüzde 5 - 6 oranında bir zam yapılmış olunacak

EMEKLİ SANDIĞI ZAM ORANI

Memur emeklileri olarak bilinmekte olan emekli sandığının maaşı hali hazırda 1500 TL'den yüksek olduğu için her hangi bir zam yapılmamıştır. Ancak Temmuz ayında yapılması beklenmekte olan zamda emekli sandığına verilecek zam oranının SSK ile Bağ-Kurdan çok daha fazla olması ön görülmektedir.