TBMM’de görüşülen bir düzenleme ile SGK emeklilerini ilgilendiren bir çalışmanın varlığı bildirildi. Mehmet Güzelmansur tarafından yapılan açıklamaya göre SGK tarafından geniş kapsamlı bir düzenleme üzerinde çalışıldığı açıklandı. Düzenlemede sosyal güvenlik destek primini geri getirmek başta olmak üzere ölüm aylığı bağlanmasına yaş sınırı koymak, sağlık kesintilerini artırmak gibi birçok konunun yer aldığı ifade edildi. İşte açıklama ve çalışmaya ilişkin detaylar.

Emeklilere Yönelik Düzenleme

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur tarafından açıklamada SGK tarafından emeklilerin aleyhine olacak birtakım düzenlemeler üzerinde çalışıldığı ifade edildi. Güzelmansur:

“Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'nde emekli vatandaşlarımızın aleyhine birtakım hazırlıklar yapılıyor. Şimdiden uyarıyoruz. Kamu yönetiminde israfa son vermeyen, lüksten- şatafattan taviz vermeyen, kamu gelir-gider dengesini bozan Saray ve çevresine kaynak yaratmak için emeklilerin belini daha da bükecek çalışmalar yapılıyor” ifadeleri ile yapılan düzenleme ile ilgili bilgi verdi.

Yaş Sınırı ve Yüzde 5 Kesinti

Güzelmansur’un yaptığı açıklamada SGK’nınkamuya kaynak yaratmak adına emeklilerden aylık yüzde 5 sağlık kesintisi yapmayı planladığı, vefat eden SGK'lının eşi belli bir yaşın üstünde değilse bu aylığı bağlamamayı öngördüğü ve buraya 30 veya 35 aralığında bir yaş sınırı getirmeyi hedeflediği vurgulandı.

CHP Hatay milletvekili tarafından yapılan bu açıklama sonrasında emeklileri de sosyal medyada düzenlemeye tepki gösterdi. SGK ya da yetkililerin konu ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.