Ülkemizde milyonlarca emekli vatandaş bulunmakta olup bir çoğu emekli maaşı ile geçinemediğinden dolayı yeni bir işte daha çalışmaktadır. Bu gibi yöntemler ile daha fazla para kazanmak isteyen emeklilerin maaşlarına haciz düzenlemesi geliyor. Bilindiği üzere emekli maaşı almakta olan kişiler rahat bir şekilde kredi alabilmekte ya da kefilsiz, şartsız, kartsız alışveriş yapabilmektedir. Çünkü firmalar ya da bankalar kişinin emekli maaşına haciz koymakta ve alacağını rahat bir şekilde almaktadır. Ancak bu durumun önüne geçilmesi bekleniyor ve ilgili konu Gelir İdaresi Başkanlığı GİB'e gönderildi. Peki emekli maaşlarındaki düzenleme nasıl olacak, haciz konulmayacak mı?

Emeklilerin Zora Sokulması İstenmiyor

Borcu olan, borcunu ödemekte zorluk çeken emeklilerin maaşlarına firmalar ya da bankalar borcuna karşılık kişiden onay almadan maaşına rahat bir şekilde haciz koyabilmektedir. Bu sayede emekli kişi maaşını alamamakta ve maaş tutarı borcu olan kişiye aktarılmaktadır. Yeni gündeme gelen konu ile emeklilerin sosyal riskler ile karşı karşıya kalmaması için düzenleme yapılması bekleniyor. Bu düzenlemeler neticesinde emeklilerin maaşına onay alınmadan haciz konulmayacağı tartışılıyor.

Emekliden Onay Alınacak

İlgili görüşmeler yapıldı ve emeklilerin sosyal yaşamlarının riske atılmaması için maaşlarına habersiz bir şekilde haciz konulmasının önüne geçilecek. Konu Gelir İdaresi Başkanlığı GİB'e taşındı. Eğer onay verilirse emeklinin maaşı kesilmeyecek ve haciz konulması için emekliden onay istenecek. Eğer emekli onay verirse maaşı haciz edilebilecek fakat emekli onay vermezse maaşına haciz konulmayacak. Fakat bu seferde borcunu alacak kişi nasıl bir yol izleyecek, borcunu nasıl alacak bu konu hakkında net bir bilgi yok.