Çin'de görülen corona virüsünün Türkiye'ye gelmesinden sonra Sağlık Bakanlığı önemli adımlar atmaya başladı. Bugün bir zirve yapıldı ve önemli gelişmelerin alındığı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda pek çok önlemin alındığı öğrenildiği gibi emekli maaşlarının eve getirileceği de müjdelendi. Peki emekli maaşları nasıl eve getirilecek? Kimleri kapsayacak? Hangi bankalar bu sistem ile çalışacak?

Kamu Bankalarını Kapsıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarının eve getirileceğini ve bu sistemin kamu bankaları tarafından uygulanacağını söyledi. Kamu bankaları hangileridir? Buna göre Ziraat Bankası, Vakıf Bankası ve Halk Bankası ile bu bankaların katılım bankaları kamuya ait bankalar olarak bilinmekte olup bu bankalardan emekli maaşı alanların maaşları evlerine kadar getirilecektir.

Bu açıklamanın yapılmasından sonra bazı özel sektör bankaları da toplantı yapmaya başladı. Buna göre bir çok özel sektör bankalarının da kamu bankalarının uygulayacağı bu sistemi uygulamaya başlaması bekleniyor. Duyuru yapan bankaları takip ederek sizler için hangi bankaların maaşları eve getirdiğini açıklayacağız.

Hangi Yaşı Kapsıyor?

Emekli maaşları eve getirilecek ancak bu sistem tüm emeklileri kapsamıyor. Virüsten en çok etkilenen yaş grubu olarak bilinen 76 ile üzerindeki yaşlıları kapsayacak. Yani 76 yaşında ya da daha üzerinde olan yaşlıların maaşları evlerine kadar getirilecek ve evde teslimat yapılacaktır.