Emekli maaş promosyonu için başvurular Mart ayı başında başladı. AÇSHB Zehra Zümrüt Selçuk, emekli promosyonunda taahhüt şartı için geçici değişiklik yapıldığını aktardı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan son dakika bir açıklama geldi. Buna göre emekli promosyonundaki taahhüt şartı için geçici süreliğine kaldırılması için bankalara yazı yazıldığını ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda ve dünya ülkelerindeki gelişmelere göre 60 yaş üstü vatandaşların risk gurubunda olmakta. Bu bağlamda 76 yaş üstü çalışanlara kamu banklarından maaş alanlar için evde maaş alabilecekleri açıklandı.

"TAAHHÜTE GEREK YOK"

Emekli vatandaşlar maaş promosyon başvuruları için bankalara gitmelerine gerek kalmayacaktır. Maaşını farklı bankadan almak isteyenler için bankaya gitmelerine gerek kalmayacak. 2020 Mart ayından 2023 yılı Mart ayına kadar istedikleri özel ya da kamu bankalarından maaş almak için hesaplarını taşıyabilecekler.

PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Ziraat Bankasına başvurular için 4757 PRO yazarak boşluk bırakmak ve T.C. kimlik numarasını yazmak ve Sms göndermek yeterli olacak. 0850 220 00 00 müşteri hizmetlerini aramak yeterli olacak. Halkbank müşteri hizmetlerinden 0850 222 92 62 numaralı hattı aramaları yeterli olacaktır. Vakıflar bankası müşteri hizmetleri olan 850 222 0724 numarayı arayarak detaylı bilgi edinebilirler.

İŞİN OLSA