28 şubat 2019 tarihli Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren ve önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen elektrik desteğiyle alakalı süreç başladı. Elektrik desteğiyle vatandaşların elektrikleri devlet tarafından ödenecek, vatandaşların ekonomilerine katkı sağlanmaya çalışılacak. Elektrik desteği yayımlandı ve yürürlüğe girdi bu nedenle de çok sayıda vatandaş bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyoru. Peki elektrik desteği nedir, elektrik desteği nasıl alınır, elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtları ve bilinmesi gerekenler...

ELEKTRİK DESTEĞİ RESMİ GAZETE' DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenerek kamuoyuna duyurulan elektrik desteği ödemeleriyle alakalı, Resmi Gazete' de yönetmelik yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik kapsamında elektrik desteği ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik faturalarının ödenmesine olanak sağlayacak ve bu faturaları devlet ödeyecek. Elektrik desteği, SYDV' lerden yardım alan ve yardıma ihtiyacı olan ailelerin ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla çıkarıldı. Bu destekte, kontörlü elektrik satışı gibi düşünülebilecek bir sistem bulunuyor. Sistemde 150 KW saate kadar elektrik kullanımlarının faturası devlet tarafından ödeyecek.

ELEKTRİK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, NEREDEN YAPILIR?

Elektrik desteği başvurusu için SYDV' lerden yardım alıyor olunması gerekmektedir. Ailede bulunan kişi sayısına göre belirlenen kW değeri üzerinden elektrik faturalarında indirim olacak. Doğrudan nakit bir para ödemesi şeklinde değil, belirli kullanımlara kadar olan kısımlar devlet tarafından ödenecek. Sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileler, faturalarında bu tutarlardaki düşüşleri görecek ve devletin ödediği kullanım miktarları faturalarda yer alacak.